Други атракции

1. Пътя на хляба

Ако искате да се потопите в магията на сътворяването на хляба, да се запознаете с историята му, да научите традиционната рецепта за месенето му и да си хапнете вкусен хляб, ние от Боженски чифлик ще ви предоставим тази възможност.

2 Приготвяне на традиционни млечни продукти от мляко добито в собствената ферма

Докоснете се до света на фермерите и научете традиционните рецепти за приготвяне на млечни продукти и най-важното опитайте всичко, защото ви гарантираме, че е много вкусно.

3 Приготвяне на традиционни сладка и трушии
Ако искате да участвате в процеса на приготвяне на българско сладко – от брането до дегустацията и да научите традиционните рецепти и хитринки за производството му, заповядайте при нас и се насладете на този процес в създаването на зимнина.
Разбира се няма как в зимнината да не присъства трушия. Тя може да бъде от кисели краставички, кисело зеле, пиперки и още много, много варианти и рецепти. Ако искате да се докоснете до това традиционно занимание на българската домакиня, ние ще ви дадем тази възможност.

4. Запознаване с живота на пчелите
Ние от Боженски чифлик ще ви разкажем и покажем как живеят пчелите, ще извадим заедно течното злато, а именно меда, които ще можете да дегустирате.

5. Школо за фолклорни танци
Потопете се в магията на българското народно изкуство и се насладете на мелодична музика, красиви облекла и традиционни български танци.

6. Рисуване на икони и запознаване с иконописните школи в България
Ако ви е интересно как се рисуват икони и кой са иконописните школи в България, ние от Боженски чифлик ще се постараем да отговорим на тези въпроси.

7. Дърворезба
Дърворезбата, това е изкуство подвластно на магията на дървото.Тя е един от най-старите занаяти практикувани в България. Красотата, която остава на дървото идва от вън от природата,от безпределните картини на човешката фантазия, пречупени през призмата на живота.Дървото сякаш оживява, заговаря, радва душата, очите и човек става подвластен на неговата магия. Докоснете се до тази магия в Боженски чифлик. Участвайте в изработката на дървен сувенир за спомен и запазете вълшебството от престоя си в Боженски чифлик.